Muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus tulee tehdä aina, kun muutat asunnosta toiseen. Sen lisäksi, että ilmoitat uuden taloyhtiön huoltoyhtiölle muutostasi, muista tehdä virallinen muuttoilmoitus valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään.

Nainen laskeutuu portaita rappukäytävässä.

Muuttoilmoitus huoltoyhtiöön ja vuokravalvontaan

Kun olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen uuteen kotiisi voit vaikka heti tehdä Rettan vuokravalvontaan ilmoituksen asuntoon muuttavista henkilöistä. Vuokravalvonnan yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Ilmoitathan asukkaiden lukumäärän myös omaan huoltoyhtiöösi, joka huomioi sen vesilaskussa. Voit samalla tehdä huoltoyhtiöön pyynnön päivittää nimesi porrashuoneen nimitauluun ja asunnon ulko-oveen. Huoltoyhtiön yhteystiedot löydät joko oman vuokrasopimuksesi liitteistä tai porrashuoneen ilmoitustaululta.

Muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon

Aina kun muuttaa, tulee uusi kotiosoite ilmoittaa myös Postin että Digi- ja väestötietoviraston valtakunnalliseen palveluun. Voit tehdä sen aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää, mutta kuitenkin viimeistään viikon kuluttua muutosta. Tekemällä Digi- ja Väestötietovirastoon muuttoilmoituksen hyvissä ajoin ennen muuttoa varmistat, että postit tulevat heti oikeaan osoitteeseen.

Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon

Muuta muistettavaa

Ennen muuttoa on myös ajankohtaista solmia sähkösopimus, jotta pääset heti asettumaan mukavasti kotiin.

Muistathan myös ottaa vakuutuksen uuteen kotiisi. LähiTapiola tarjoaa Mutkattoman kodin asukkaille monia asumista ja arkea helpottavia etuja, myös vakuutuksista. Tutustu mutkattoman kodin asukkaan etuihin.