Green homes -toiminnalla kohti kestävämpää asumista

Tiesitkö, että hiilijalanjäljestä iso osa tulee asumisesta ja jokainen meistä voi omilla valinnoillaan edesauttaa kestävämpää asumista? Olemme mukana Green homes -toiminnassa, jonka tavoitteena on asukkaan ja vuokranantajan välisellä yhteistyöllä siirtyä kohti ilmastokestävämpää asumista.

Green Homes yhteistyö

Olemme käynnistäneet yhdessä kuuden muun ammattimaisen kiinteistöomistajatahon sekä Kiinteistöomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n kanssa vuokra-asumiseen keskittyvän Green homes -vastuullisuustoiminnan. Kaikki mukana olevat toimijat ovat sitoutuneet vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimukseen sekä kiinteistöjen käytönaikaisen energian päästöttömyyteen vuoteen 2030 mennessä.

Toiminnan tavoitteena on asukkaan ja vuokranantajan välisellä yhteistyöllä siirtyä kohti ilmastokestävämpää asumista. Tämä toteutetaan lisäämällä vuokra-asukkaiden tietoisuutta energiankulutuksesta ja päästöistä sekä opastamalla heitä arjen ilmastotekoihin ja kestävämpään asumistapaan tarjoamalla jatkossa vuosittain tietoa mm. kiinteistöjemme sähkönkulutuksesta, CO2-päästöistä, vedenkulutuksesta sekä kierrätysasteesta.

Toivomme, että asuintaloja koskeva vastuullisuustieto on asukkaillemme hyödyllistä ja auttaa tekemään tulevaisuudessa vastuullisempia valintoja kotona. Yhdessä varmistamme ympäristövastuullisemman huomisen!

Mies kierrättämässä jätteitä roska-astian luona

Kierrätystä tehostamalla säästät rahaa ja luonnonvaroja

Jätteiden lajittelulla ja kierrätyksellä on suuri merkitys luonnonvarojen säästämisen kannalta. Jätteet eivät ole pelkkää kulutuksen lopputuotetta, vaan myös arvokasta raaka-ainetta, jotka voidaan hyödyntää materiaalina uudelleen. Välillä on hyvä pohtia omia kulutustottumuksiaan ja mahdollisia keinoja kulutuksen vähentämiseksi. Esimerkiksi biojätteen lajittelu on varsin helppo, mutta iso ekoteko, jolla jokainen voi edistää kestävää kehitystä omassa arjessaan.

Lue lisää kierrätyksestä

Ota hävikki haltuun ja laita ruoka lautaselle roskiksen sijaan

Tiesitkö, että keskivertokuluttaja heittää roskiin noin 25 kiloa syömäkelpoista ruokaa vuodessa. Yli kolmasosa ruokaketjun ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa, minkä vuoksi pienillä arkisilla teoilla on suuri merkitys hävikin vähentämisessä. Omassa taloudessa syntyvään hävikkiin kannattaa kiinnittää huomiota pohtimalla, missä tilanteissa hävikkiä syntyy arjessa. Kun tiedostaa tämän, omia tapoja ja tottumuksia voi muuttaa hävikin minimoimiseksi.

Lue vinkit hävikin vähentämiseen
Isoäiti ja lapsi aamiaisella.
Biojätepussissa hedelmien kuoria ja muita maatuvia jätteitä

Helpot biojätteen kierrätysvinkit kotiin

Haluatko oppia taittelemaan sanomalehdestä biojätepussin? Tiedätkö, miten voit parantaa biojätepussin kestoa? Nappaa Green homesin kierrätysvideoista vinkkejä siihen, miten voit helpottaa biojätteen kierrätystä kotona!

Hyödynnä sanomalehti biojätepussina Paranna biojätepussin kestävyyttä

Kestävä liikkuminen osaksi arkimatkoja

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään arkisia liikkumisen valintojasi? Suunnittelemalla omaa liikkumistasi ja valitsemalla kestäviä tapoja kulkea esimerkiksi töihin voit säästää aikaa, rahaa, ympäristöä sekä kohentaa terveyttäsi. Kestävämpiä liikkumisen muotoja ovat erityisesti joukkoliikenne, kävely ja pyöräily. Myös yksityisautoilussa voi tehdä taloudellisia valintoja.

Lue lisää kestävän liikkumisen vaihtoehdoista Nappaa vinkit taloudelliseen ajamiseen
Pyöräilevä nainen hymyilee kevyenliikenteen sillalla.
Mies ja nainen keittiössä

Ympäristön hyvinvoinnin edistäminen kestävillä ruokavalinnoilla

Tiesitkö arjen ruokavalinnoillasi olevan huomattava vaikutus ympäristöön? Yli kolmasosa kulutuksen ympäristövaikutuksista johtuu ravinnosta, ja ruoan hiilidioksidipäästöt ylittävät jopa 20 prosenttia (Motiva.fi). Valitsemalla kestäviä ruokavaihtoehtoja voit merkittävästi pienentää omaa ympäristökuormitustasi. Ympäristöystävällinen ruokavalio ei ainoastaan vähennä haitallisia vaikutuksia, vaan se tarjoaa myös herkullisia ja ravitsevia vaihtoehtoja. Pienillä teoilla on suuri merkitys ympäristömme hyvinvoinnille.

Lue lisää kestävistä ruokavalinnoista

Ekologinen siivous hyödyttää itseäsi, kotiasi ja ympäristöäsi

Vaikka siivous saattaa tuntua arkiselta, on sillä suuri vaikutus ympäristöön. Siivousaineiden tuotanto, kuljetus ja pakkaaminen kuluttavat energiaa ja liiallinen tai vääränlainen siivousaineiden käyttö voi lisätä kodin kemikaalikuormaa sekä vahingoittaa ympäristöä. Ekologiseen siivoukseen panostamalla ja kestäviä siivousvalintoja tekemällä voi säästää sekä itseään, kotiaan että ympäristöä. On tärkeää kiinnittää huomiota siivouksen rutiineihin ja säännöllisyyteen sekä valita oikeanlaisia siivoustuotteita.

Lue lisää ekologisesta siivouksesta
Vastuullinen siivous artikkelikuva

Vastuullisuus on välittämistä

Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme turvallinen, terveellinen ja viihtyisä asuinympäristö.

Lue vastuullisuusperiaatteistamme
Slice 1