Green homes -toiminnalla kohti kestävämpää asumista
Tiesitkö, että hiilijalanjäljestä iso osa tulee asumisesta ja jokainen meistä voi omilla valinnoillaan edesauttaa kestävämpää asumista? Olemme mukana Green homes -toiminnassa, jonka tavoitteena on asukkaan ja vuokranantajan välisellä yhteistyöllä siirtyä kohti ilmastokestävämpää asumista.

Olemme käynnistäneet yhdessä kuuden muun ammattimaisen kiinteistöomistajatahon sekä Kiinteistöomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n kanssa vuokra-asumiseen keskittyvän Green homes -vastuullisuustoiminnan. Kaikki mukana olevat toimijat ovat sitoutuneet vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimukseen sekä kiinteistöjen käytönaikaisen energian päästöttömyyteen vuoteen 2030 mennessä.
Toiminnan tavoitteena on asukkaan ja vuokranantajan välisellä yhteistyöllä siirtyä kohti ilmastokestävämpää asumista. Tämä toteutetaan lisäämällä vuokra-asukkaiden tietoisuutta energiankulutuksesta ja päästöistä sekä opastamalla heitä arjen ilmastotekoihin ja kestävämpään asumistapaan tarjoamalla jatkossa vuosittain tietoa mm. kiinteistöjemme sähkönkulutuksesta, CO2-päästöistä, vedenkulutuksesta sekä kierrätysasteesta.
Toivomme, että asuintaloja koskeva vastuullisuustieto on asukkaillemme hyödyllistä ja auttaa tekemään tulevaisuudessa vastuullisempia valintoja kotona. Yhdessä varmistamme ympäristövastuullisemman huomisen!

Kierrätystä tehostamalla säästät rahaa ja luonnonvaroja
Jätteiden lajittelulla ja kierrätyksellä on suuri merkitys luonnonvarojen säästämisen kannalta. Jätteet eivät ole pelkkää kulutuksen lopputuotetta, vaan myös arvokasta raaka-ainetta, jotka voidaan hyödyntää materiaalina uudelleen. Välillä on hyvä pohtia omia kulutustottumuksiaan ja mahdollisia keinoja kulutuksen vähentämiseksi. Esimerkiksi biojätteen lajittelu on varsin helppo, mutta iso ekoteko, jolla jokainen voi edistää kestävää kehitystä omassa arjessaan.
Ota hävikki haltuun ja laita ruoka lautaselle roskiksen sijaan
Tiesitkö, että keskivertokuluttaja heittää roskiin noin 25 kiloa syömäkelpoista ruokaa vuodessa. Yli kolmasosa ruokaketjun ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa, minkä vuoksi pienillä arkisilla teoilla on suuri merkitys hävikin vähentämisessä. Omassa taloudessa syntyvään hävikkiin kannattaa kiinnittää huomiota pohtimalla, missä tilanteissa hävikkiä syntyy arjessa. Kun tiedostaa tämän, omia tapoja ja tottumuksia voi muuttaa hävikin minimoimiseksi.

Vastuullisuus on välittämistä
Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme turvallinen, terveellinen ja viihtyisä asuinympäristö.
Lue vastuullisuusperiaatteistamme