Vastuullisuus on välittämistä

Elämänturvayhtiönä välitämme asiakkaidemme ja heidän läheistensä elämästä. LähiTapiolan vuokrakodit on rakennettu ja ylläpidetty LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti.

Lapsi leikkii vanhemman kanssa.

Hyvin hoidettu

Vastuullisuutta voi hyvin verrata omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Kun pieniä hyviä tekoja tekee säännöllisesti, parantuvat niin kestävyys, tuottavuus kuin hyvinvointikin. Sama pätee kiinteistöihin. Hyvin hoidetut tilat ovat myös vastuullisuutta.

Yhtenä vastuullisuustekona vaikutamme erityisesti kiinteistöjen elinkaareen. Kun teemme oikein mitoitettuja toimenpiteitä oikeassa aikataulussa ja huollamme, sekä käytämme tiloja hyvin, niiden elinkaari pitenee eikä korjausvelkaa pääse kertymään. Pitkän elinkaaren ansiosta myös rakennusmateriaalit saadaan hyödynnettyä vastuullisesti täyden käyttöiän mukaan.

Reilusti rakennettu

Rakentamisessa kuluu energiaa ja materiaaleja. Näitä järkevästi käyttämällä pystymme kuitenkin vähentämään rakentamisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

Rakennuttaessamme uusia asuinkiinteistöjä huomiomme erityisesti tilojen terveellisyyden sekä energiatehokkuuden. Jo asuntojen suunnitteluvaiheessa on huomioitu asuntojen ympäristöystävällinen ylläpito.

Avainta käännetään oven lukossa.

Vihreät valinnat

Vuokrakodeissamme käytetään mahdollisimman ympäristöystävällisiä materiaaleja ja toteutetaan energiatehokkaita ratkaisuja.

Materiaalivalinnoissa painotetaan hyvälaatuisia, ympäristöystävällisiä ja hiilitehokkaita materiaaleja. Sisätilojen materiaaleissa kiinnitetään erityishuomiota niiden päästöluokitukseen ja kestävyyteen. Valaistuksessa käytetään ensisijaisesti energiatehokkaita LED-valaisimia ja vesikalusteiksi valitaan vettä säästävät vaihtoehdot.

Kunnolliset kumppaniketjut

Noudatamme palveluidemme hankinnassa LähiTapiolan eettistä ohjeistusta ja edellytämme kumppaneiltamme voimassa olevien lakien, säännösten sekä kansainvälisten sitoumusten noudattamista.

Kumppaneillamme on liiketoiminnassaan velvollisuus torjua harmaata taloutta sekä ehkäistä pimeän työvoiman käyttöä. Eettisiin ohjeisiin, vastuullisuusperiaatteisiin ja vaatimuksiin sitoutuminen on edellytys kumppanisopimussuhteen alkamiselle.

Edellytämme, että kumppanimme ovat sitoutuneet huolehtimaan myös henkilöstöstään ja kohtelemaan työntekijöitään reilusti, yhdenvertaisesti ja ihmisoikeuksia kunnioittaen kuten me teemme LähiTapiolassa.

Nainen istuu sohvalla hymyillen kahvikuppi kädessään.

Tiesitkö, että käytämme tuulisähköä?

Tiesitkö, että käytämme tuulisähköä?
Asuintaloissamme käytetään tuulisähköä, joka on 100 % uusiutuvaa energiaa. Siirryimme tuulisähkön käyttöön vuoden 2020 alusta kaikkien LähiTapiolan omistamien kiinteistöjen kiinteistösähkön osalta.

Tuulisähköön siirtyminen pienentää hiilidioksidipäästöjämme kokonaiset 7 000 tonnia vuodessa. Vertailun vuoksi, luku vastaa noin 700 suomalaisen vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.