Vastuullisuus on välittämistä

Tavoitteenamme on tarjota asukkaillemme turvallinen, terveellinen ja viihtyisä asuinympäristö. Elämänturvayhtiönä välitämme asiakkaidemme ja heidän läheistensä elämästä. Elämänturvaan liittyy oleellisena osana vastuullisuus, joka sekin on pohjimmiltaan välittämistä niin asiakkaidemme turvallisuudesta kuin hyvinvoinnista. Siksi LähiTapiolan vuokrakodit on rakennettu ja ylläpidetty LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti.

Hyvin hoidettu

Vastuullisuutta voi hyvin verrata omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Kun pieniä hyviä tekoja tekee säännöllisesti, parantuvat niin kestävyys, tuottavuus kuin hyvinvointikin. Sama pätee kiinteistöihin. Hyvin hoidetut tilat ovat myös vastuullisuutta.

Hyvin hoidetut tilat ovat myös vastuullisuutta.

Yhtenä vastuullisuustekona vaikutamme erityisesti kiinteistöjen elinkaareen. Kun teemme oikein mitoitettuja toimenpiteitä oikeassa aikataulussa ja huollamme, sekä käytämme tiloja hyvin, niiden elinkaari pitenee eikä korjausvelkaa pääse kertymään. Pitkän elinkaaren ansiosta myös rakennusmateriaalit saadaan hyödynnettyä vastuullisesti täyden käyttöiän mukaan.

Reilusti rakennettu

Rakentamisessa kuluu energiaa ja materiaaleja. Näitä järkevästi käyttämällä pystymme kuitenkin vähentämään rakentamisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

Rakennuttaessamme uusia asuinkiinteistöjä huomiomme erityisesti tilojen terveellisyyden sekä energiatehokkuuden. Jo asuntojen suunnitteluvaiheessa on huomioitu asuntojen ympäristöystävällinen ylläpito.

 

Vihreät valinnat

Vuokrakodeissamme käytetään mahdollisimman ympäristöystävällisiä materiaaleja ja toteutetaan energiatehokkaita ratkaisuja.

Materiaalivalinnoissa painotetaan hyvälaatuisia, ympäristöystävällisiä ja hiilitehokkaita materiaaleja. Sisätilojen materiaaleissa kiinnitetään erityishuomiota niiden päästöluokitukseen ja kestävyyteen. Valaistuksessa käytetään ensisijaisesti energiatehokkaita LED-valaisimia ja vesikalusteiksi valitaan vettä säästävät vaihtoehdot.

Kunnolliset kumppaniketjut

Noudatamme palveluidemme hankinnassa LähiTapiolan eettistä ohjeistusta ja edellytämme kumppaneiltamme voimassa olevien lakien, säännösten sekä kansainvälisten sitoumusten noudattamista.

Edellytämme, että kumppanimme ovat sitoutuneet huolehtimaan myös henkilöstöstään ja kohtelemaan työntekijöitään reilusti, yhdenvertaisesti ja ihmisoikeuksia kunnioittaen kuten me teemme LähiTapiolassa.

Kumppaneillamme on liiketoiminnassaan velvollisuus torjua harmaata taloutta sekä ehkäistä pimeän työvoiman käyttöä. Eettisiin ohjeisiin, vastuullisuusperiaatteisiin ja vaatimuksiin sitoutuminen on edellytys kumppanisopimussuhteen alkamiselle.

Edellytämme, että kumppanimme ovat sitoutuneet huolehtimaan myös henkilöstöstään ja kohtelemaan työntekijöitään reilusti, yhdenvertaisesti ja ihmisoikeuksia kunnioittaen kuten me teemme LähiTapiolassa.

Tiesitkö, että käytämme tuulisähköä?

Asuintaloissamme käytetään tuulisähköä, joka on 100 % uusiutuvaa energiaa. Siirryimme tuulisähkön käyttöön vuoden 2020 alusta kaikkien LähiTapiolan omistamien kiinteistöjen kiinteistösähkön osalta.

Tuulisähköön siirtyminen pienentää hiilidioksidipäästöjämme noin 700 suomalaisen vuosittaisten hiilidioksidipäästöjen verran.

Tuulisähköön siirtyminen pienentää hiilidioksidipäästöjämme kokonaiset 7 000 tonnia vuodessa. Vertailun vuoksi, luku vastaa noin 700 suomalaisen vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.

Voinko itse vaikuttaa?

Hyvin pienilläkin toimenpiteillä on valtavat kerrannaisvaikutukset elinympäristöömme. Voit vaikuttaa vaivattomasti esimerkiksi lajittelemalla kotitalousjätteesi, tarkkailemalla veden käyttöäsi ja puhdistamalla liesituulettimesi.

Katso vinkkimme energiansäästötoimenpiteisiin!

Kaipaatko helpompaa arkea?

Vuokrakodeissamme pääset nauttimaan asumistasi ja arkeasi helpottavista eduista.

Tutustu asukasetuihisi
Slice 1